Kuinka valita paras etätukiratkaisu yrityksellenne?

Nora Nirhamo | 2023/05/10

Lisätty todellisuus, älylasit, sulautetut järjestelmät, pilvipalvelut – nykyaika tarjoaa monia vaihtoehtoja. Myös etätukiratkaisut ovat tätä päivää, mutta sopivan paketin valinta ei välttämättä ole niin helppoa. Kun hyvä etäyhteysalusta löytyy, se voi vaikuttaa positiivisesti koko yrityksen liiketoimintaan.

Etätukiratkaisu on älykäs etäyhteys, jonka myötä yrityksenne tuottavuus paranee, laitteiden kunnossapito helpottuu, tekninen tuki on helposti saatavilla ja koulutuksenne sujuvat kattavan materiaalin avulla.

Edellä mainittu listaus ei ole vain turhaa sanahelinää, sillä monet tahot, kuten tutkimuslaitos Forrester ja ABI Research ovat todenneet, että etätukiratkaisut ovat aidosti tuottavia ja asiakastyytyväisyyttä parantavia.

Jos teidänkin yrityksenne haluaa kehittää liiketoimintaa ja viedä sitä eteenpäin, jatka lukemista.

 

Etätukiratkaisun hyödyt

Digitalisaatio ja uudet teknologiat valtaavat yhä enemmän alaa, jolloin työntekijöiden osaaminen saattaa jäädä muutoksen jalkoihin. Teollisuuden tuotantolaitteet voivat olla haastavampia käyttää tai kenttätyöntekijä ei löydäkään ratkaisua eteen tulleeseen ongelmaan. Näissä tilanteissa monipuolinen etäyhteys on korvaamaton.

Etätukiratkaisu on loistava apu etenkin yrityksissä, joissa toiminnot ovat hajautuneet ympäri Suomea tai jopa maapalloa. Etäyhteys mahdollistaa kenttätyöntekijän ja asiantuntijan yhdistämisen missä ja milloin tahansa, jolloin työntekijän kaipaama tekninen tuki on aina saatavilla.

Käytännössä asiantuntija näkee livevideon avulla sen, minkä työntekijäkin näkee kentällä. Asiantuntija voi antaa ohjausta etänä esimerkiksi annotoimalla eli piirtämällä ohjeita videokuvan päälle. Jos työntekijä on yhdistänyt etätukeen älylasit, hän saa kädet vapaaksi asennustyöhön.

Mikä hienointa, jokainen opastusvideo tallentuu pilvipalveluun, jolloin ohjeita on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa ongelmatilanteissa tai työntekijöiden perehdytyksessä.

Etätukiratkaisun hyödyt pähkinänkuoressa:

 • Pienemmät matkustus- ja työntekijäkulut, työseisokkien väheneminen
 • Parempi tuottavuus
 • Ympäristöystävällisyys, vähemmän printattua materiaalia ja matkustamisesta aiheutuvia päästöjä
 • Työturvallisuuden paraneminen, vähemmän keskeytyksiä tai tarvetta liikkua pois työpisteeltä
 • Työntekijöiden ja asiantuntijoiden monipuolisempi käyttö
 • Kokemattomammat työntekijät on mahdollista laittaa vaativampiin tehtäviin nopeammin
 • Koettu oppiminen on tehokkaampaa kuin pelkkien ohjeiden lukeminen
 • Hiljaisen tiedon siirtyminen
 • Nopeampi koulutus uusille työntekijöille
 • Parempi asiakaskokemus

 

Lue myös, millä tavoin yrityksenne voi hyödyntää etätukiratkaisua!

 

Millaisia etätukiratkaisuja on tarjolla? Etätukien erot

Markkinoilla on myös useita etätukiratkaisuja – ja tarinoita niiden takana. Erään kevyemmän alustan perusti neurokirurgi, joka tarvitsi sovellusta alun alkaen omaan käyttöönsä. Tänä päivänä etäyhteys palvelee 50 000 muutakin asiakasta ja on ladattavissa ilmaiseksi verkosta.

Etätukiratkaisun toimittajia löytyy aina pienistä startup-yrityksistä suuriin toimittajiin, kuten Microsoft. Useille ohjelmistokehitysyrityksille myös muut digitaaliset ratkaisut, kuten pilvipalvelut, älylasit, lisätty todellisuus ja erilaiset sulautetut järjestelmät ovat arkipäivää.

Etätukiratkaisut jakautuvat kahteen ryhmään: kevyet sovellukset ja tukevat, integroidut versiot. Kevyitä etätukiratkaisuja voit ladata omalle mobiililaitteelle vaikka App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta.

Kevyissä ratkaisussa ongelmana on usein juurikin niiden keveys. Jos tuote on epävarma, yhteydet pätkivät tai tietoturva ontuu, etätukiratkaisun mahtavat hyödyt eivät pääse esille.

Tukevat etätukiratkaisut sen sijaan integroidaan osaksi yrityksenne toimintaa. Niissä myös tietoturva on huippuunsa hiottu.

Esimerkiksi Softabilityn XReach-etätukiratkaisu on vankempi alusta. Se on yritysten tarpeisiin räätälöitävä etäyhteys, jonka toiminnallisuuksiin kuuluvat muun muassa pilvipalvelu, lisätty todellisuus ja älylasit.

 

Millainen on yrityksellenne paras etätukiratkaisu?

Mistä sitten tiedät, mikä etätukiratkaisu on paras valinta?

Ensisijaisena tavoitteena on löytää etäyhteysalusta, joka sopii firmanne liiketoimintaan ja prosesseihin eli on räätälöitävissä helposti.

On myös tärkeää, että data on helposti löydettävissä, kun sille on tarvetta. Jos yrityksenne kohtaa vastaavan ongelmatilanteen jatkossakin, aiempaa dataa on mahdollista hyödyntää helposti, jolloin luonnollisesti säästyy aikaa ja rahaa. Kerätyn datan avulla on myös mahdollista kouluttaa uusia työntekijöitä.

Etätukiratkaisun täytyy olla toimintavarma haastavissakin tilanteissa. Kun etäyhteys on rakennettu vankalle pohjalle, sitä eivät hetkauta kaatosateet, tuulinen sää, pöly, kuumuus tai kylmyys.

Tänä päivänä erittäin hyvä lisä ovat myös älylasit. Älylasien suosio kasvaa jatkuvasti, ja niiden monipuoliset mahdollisuudet on jo huomattu esimerkiksi koulumaailmassa. Etätukiratkaisu, älylasit ja teollisuus ovatkin lyömätön kombo, sillä molemmat kädet vapautuvat asennustyötä varten. Kannattaa siis huomioida, että etätukiratkaisuun on mahdollista liittää älylasit.

On myös tärkeää, että etätuen toimittaja tarjoaa tukensa sekä etätukiratkaisun pilotointiin että myöhempiinkin vaiheisiin, jotta saatte etätuesta parhaan hyödyn irti. Mikä sen parempaa kuin nähdä koko työporukan innostuvan työskentelyä ja liiketoimintaa parantavasta ratkaisusta?

 

Vinkkejä sopivan etäyhteysalustan valintaan

Pohdi aluksi, mikä on pohjimmainen syy löytää yrityksellenne uudenlainen tekninen tuki. Todennäköisesti teillä on jonkinlainen ennakkoajatus, miten etätukiratkaisu voisi auttaa liiketoimintaanne.

Huomasitteko koronapandemian myötä, että haluatte välttää kriisien aiheuttamia katkoksia ennakoivasti?

Haluaako yrityksenne olla ajan tasalla ja tarjota kenttätyöntekijöillenne joustavia ratkaisuja ja uusia teknologioita?

Vai onko tavoitteenanne välttää turhia aikaa ja rahaa vieviä teollisuuden seisokkeja?

Olipa syy mikä tahansa, markkinoilta löytyy ratkaisu juuri teidän tarpeisiinne. Kun valitset sopivaa palveluntuottajaa, käy läpi muun muassa näitä kysymyksiä:

 • Missä etätukiratkaisun data sijaitsee?
 • Onko datan tietoturva vahva?
 • Saatteko datan yrityksenne käyttöön helposti?
 • Kuinka hyvin tarjolla oleva ratkaisu soveltuu yrityksen liiketoimintaan, kuten noudatettaviin prosesseihin ja informaatioarkkitehtuuriin?
 • Kuinka hyvin ratkaisu on muokattavissa kohdeympäristöön sopivaksi?
 • Toimiiko ratkaisun käyttöliittymä myös haastavissa olosuhteissa, kuten kuumuudessa, kylmyydessä, kosteassa, pölyisässä ja meluissa ympäristössä?
 • Voiko ratkaisuun liittää älylasit, jotta saat tarvittaessa molemmat kädet käyttöön asennustyötä varten?
 • Kertyykö organisaatiolle tietoa siitä, missä asennuksen tai huollon ongelmakohdat ovat?
 • Saadaanko etätukiratkaisulla toistuvien ongelmien ratkaisut helposti talletettua?
 • Onko ratkaistujen tilanteiden tietoja mahdollista hyödyntää uudelleen, mikäli ongelma toistuu?
 • Yhdistyykö etätukiratkaisu saumattomasti osaksi yrityksenne muuta toimintaa?
 • Antaako etätukiratkaisun toimittaja täyden tukensa yrityksen työntekijöille niin pilotoinnin aikana kuin myöhemminkin?

 

Softability apuna etätukiratkaisun valinnassa

Etätukiratkaisun valintaa ei kannata tehdä kevein perustein, vaan pohtia, minkälainen etäyhteys tukee parhaiten yrityksesi liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Jos valinta tuottaa päänvaivaa, opastamme mielellämme. Olemme vaativiin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa älykkäitä ohjelmistoja ja käyttäjäystävällisiä digitaalisia ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden ja lääketieteen tarpeisiin.

Tuotteemme, XReach-etätukiratkaisu, on tällä hetkellä lyömässä läpi muun muassa Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Vahva ja laaja-alainen osaamisemme ei rajoitu vain etätukiratkaisuun, vaan tarjonnassamme ovat myös:

 • Pilvipalvelut
 • Ohjelmistokehitys
 • Sulautetut järjestelmät
 • Laadunvarmistus
 • Laajennettu todellisuus eli X-Reality (Extended Reality XR), johon kuuluvat:
  • Lisätty todellisuus (Augmented Reality AR)
  • Yhdistetty todellisuus (Mixed Reality MR)
  • Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality VR)
 • Erilaiset älylasit, kuten VR-lasit ja AR-lasit

 

Kerromme mielellämme lisää XReachista. Mietityttipä sinua, mikä on XReach-etätukiratkaisun hinta tai miten etäyhteys käytännössä toimii, ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Tapio Pukkala, Ratkaisumyynti, +358 40 718 0514, tapio.pukkala(at)softability.fi

Mikko Luukkonen, Ratkaisumyynti, +358 50 554 3652, mikko.luukkonen(at)softability.fi

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

XReach-etätukiratkaisu syntyi tehokkaan tiimin hyppysissä

Nora Nirhamo | 2023/06/01

XReachin tarina alkoi vuonna 2017 alun perin asiakkaan toiveesta. Sittemmin olemme kehittäneet etätukiratkaisua entisestään tehokkaan tiimin voimin. Tänä päivänä ratkaisu toimii muun muassa modernien älylasien kanssa. Lue koko tarina!

Lue postaus

Näin voit hyödyntää etätukiratkaisua

Nora Nirhamo | 2023/04/10

XReach-etätukiratkaisu herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti – eikä suotta, sillä alusta tarjoaa tehokasta kenttätyöskentelyä ja paremman tuottavuuden. Miten teidän yrityksenne voi hyödyntää etätukea?

Lue postaus

Etätukiratkaisu tuo useita hyötyjä yrityksenne liiketoiminnalle – joko sinä tunnet etätukiratkaisun?

Nora Nirhamo | 2023/03/10

Onko teidän yrityksessänne ollut joskus tilanne, jota oma huoltoryhmänne ei osannut ratkaista? Kaipasitteko tuolloin kipeästi ulkopuolisen asiantuntijan apua? Etätukiratkaisun avulla jopa toisella puolella maapalloa oleva asiantuntija voi auttaa kenttätyöntekijöitänne reaaliajassa. Mikä parasta, etätuki tarjoaa monia muitakin hyötyjä liiketoiminnallenne.

Lue postaus

XR Studion tarina

Nora Nirhamo | 2022/09/07

XR Studio on Softabilityn liiketoimintayksikkö, jonka kehittämät ratkaisut tukevat asiakkaiden liiketoimintaa uusilla teknologioilla, kuten lisätyllä todellisuudella (Augmented Reality AR), virtuaalitodellisuudella (Virtual Reality VR) ja yhdistetyllä todellisuulla (Mixed Reality MR). Lue miten XR Studio on saanut alkunsa!

Lue postaus

Etähuollon tukityökalut: Organisaatioiden välinen virtuaalinen kohtaamispiste asiantuntijoille

Nora Nirhamo | 2022/06/05

Sähköjärjestelmät ovat muuttumassa entistä älykkäämmiksi ja monimutkaisemmiksi. Vastatakseen näihin haasteisiin kenttätyöntekijät tarvitsevat uudenlaista osaamista ja tukea. Smart Otaniemessä Softability pyrkii ratkaisemaan nämä ongelmat kehittämällä räätälöityä etätukialustaa verkon kunnossapidon tueksi. Lue lisää!

Lue postaus
XRteknologioilla tehokkaampi pienemmillä kustannuksilla toteutettu palveluliiketoiminta

XR-teknologiat mahdollistavat tehokkaamman ja pienemmillä kustannuksilla toteutetun palveluliiketoiminnan

Nora Nirhamo | 2022/03/23

XR-teknologiat tarjoavat monia hyötyjä liiketoiminnan eri osa-alueilla. Tämä tarkoittaa suurta kilpailuetua niille yrityksille, jotka ymmärtävät kyseisten teknologioiden potentiaalin, ja hyödyntävät tai ovat aloittamassa hyödyntämään X-Realityä liiketoiminnassaan.

Lue postaus

Etätukiratkaisulla kerätyn datan hyödyntäminen liiketoiminnan kehittämisessä

Nora Nirhamo | 2022/01/18

Softabilityn Mikko Luukkonen oli puhumassa Data Business Forum 2020 -virtuaalitapahtumassa siitä, miten etätukiratkaisulla kerättyä dataa voidaan hyödyntää liiketoiminnan kehittämisessä. Studiohaastattelu on katsottavissa kokonaisuudessaan artikkelin lopussa.

Lue postaus

VIESTI -etäneuvontaratkaisu helpottaa teollisuuden huoltotöitä

Nora Nirhamo | 2021/12/13

Älykästä tikettijärjestelmää hyödyntävä reaaliaikainen video- ja audiokommunikointiratkaisu yhdistää asiantuntijat ja kenttähenkilökunnan ympäri maailmaa.

Lue postaus

Webinaari: XR-Teknologian terveiset maailmalta

Nora Nirhamo | 2021/10/23

Tähän webinaariin olemme koonneet joukon sekä maailmalta että oman kokemuksen kautta tulleita XR-käyttötapauksien ja -teknologioiden kärkiä. Katso webinaaritallenne, jossa kuulet missä kyseisten teknologioiden osalla mennään!

Lue postaus