Softability oli mukana yhtenä finalisteista XR Challenge-haastekilpailussa, joka järjestettiin 18-19.9.2018 Tampereen Mediapoliksessa. Finaalin lisäksi tapahtumassa järjestettiin avoin XR-seminaari, jossa näytteilleasettajat pääsivät esittelemään tuotteitaan yleisölle ja luomaan uusia kontakteja. Messuilun lisäksi lavalle astelivat kolme XR-alan asiantuntijaa, jotka käsittelivät puheissaan alaa mielenkiintoisista eri näkökulmista.
Softability oli mukana yhtenä finalisteista XR Challenge-haastekilpailussa, joka järjestettiin 18-19.9.2018 Tampereen Mediapoliksessa. Finaalipäivänä finalistit pääsivät pitchaamaan ja esittelemään demonsa tuomaristolle. Haastekilpailun päämiehinä sekä osana tuomaristoa toimivien Fastemsin, Glastonin ja Valmetin tavoitteena oli kilpailulla hakea parhaita ratkaisuja heidän asettamiin liiketoiminnallisiin tarpeisiin erityisesti XR-teknologioiden joukosta.
Kilpailu oli tuomariston mukaan mielenkiintoinen ja voittajien valitseminen tiukkaa. Hyvien esitysten ja demojen joukosta kärkikolmikoksi kuitenkin ylsivät Voconaut, Manu AR sekä SimLab IT. Voittajia valittaessa huomioitiin ratkaisujen yhteensopivuus päämiehien asettamiin liiketoiminnallisiin tarpeisiin, uusien näkökulmien tuominen olemassa olevien ratkaisujen rinnalle sekä jatkokehitysmahdollisuudet.
XR Challengen kautta Softability Studion luoma VIESTI-etäneuvontaratkaisu sai erinomaisesti näkyvyyttä ja se herätti paljon kiinnostusta. Ratkaisu on kehitetty yhdessä ruotsalaisen kansainvälisen teollisuuden laitevalmistajan kanssa, ja se tuo teollisuusyrityksille uudenlaisia mahdollisuuksia esimerkiksi etäneuvonnassa, vianmäärityksessä, laitteiden huollossa ja koulutuksessa. Vaikka ratkaisulla ei tällä kertaa ykkössijaa kilpailussa saavutettukaan, tuomariston palaute VIESTI:stä oli positiivista ja kannustavaa.
“Hyvä, että ajattelitte hommaa prosessina ja backki oli olemassa. Kokeilukynnys oli riittävän alhaalla ja käyttöönottohinnoittelu tehty houkuttelevaksi. Teillä on selkeästi kokonaisnäkemystä, joka voi laajentua arvokkaaksikin. Käytettävyydessä on kuitenkin vielä tekemistä ja kilpailijoita aika paljon. Mikä on teidän erottautumistekijänne? Analytiikkaosaamisen lisäämistä voisi harkita. Esitys lavalla oli yksi parhaimpia.” -XR Challenge tuomaristo
XR-seminaari
Finaalin jälkeisenä päivänä järjestettiin avoin XR-seminaari, jossa Softability oli myös osallisena. Seminaaripäivä keräsi yhteensä miltein 200 XR-alan toimijaa ja alasta kiinnostunutta paikalle ja tunnelma messuosastolla oli loistava. Näytteilleasettajat pääsivät esittelemään tuotteitaan yleisölle ja uusien kontaktien luominen seminaaripäivän aikana oli tärkeässä roolissa.
Messuilun lisäksi seminaarissa oli puhujina kolme XR-alan asiantuntijaa. Oulun yliopiston professori Steven M. Lavalleesitteli yleisölle näkemystään Perception Engineeringistä (suom. havainnointitekniikka), jossa yhdistyvät ihmiskehon aistimus ja havainnointi sekä tekniikan ala. Microsoft Surface-tiimistä Antti Kuosmanentoipresentaatiossaan digitalisoitumisen alkujuurilleen ja kertoi liiketoiminnan näkökulmasta miksi digitalisoituminen pitäisi tehdä vaiheittain yrityksen sisällä – ”ensin pitää oppia kävelemään, ennen kuin voi juosta maratonin”. Markus Heinonensen sijaan esitteli yleisölle mitä parannuksia Varjo Technologies on kehitellyt VR-laseihinsa ja niiden käyttötapauksiin. Heidän Bionic Displayperustuu ihmissilmän toimintaan, jolloin kuvassa näkyvän kohteen tarkennus saadaan maksimoitua. Tuote on tällä hetkellä beta-vaiheessa, mutta tulossa markkinoille vuoden 2019 aikana.
Softability onnittelee vielä kilpailun voittajia ja haluaa kiittää kaikkia XR Challenge-tapahtuman aikaan saaneita järjestäjätahoja!
VIESTI:n tulevaisuuden näkymät
XR Challenge-haastekilpailu ja tapahtuma ylipäänsä olivat kokemuksena mahtavat, mutta samalla myös opettavaiset. VIESTI:ä kehitetään jatkuvasti asiakasta mahdollisimman hyvin palvelevaksi ja tulevaisuuden näkymät liittyvät muun muassa hakutoiminnallisuuden, analytiikan ja raportoinnin kehitykseen sekä lisätyn todellisuuden teknologioiden hyödyntämiseen etäneuvonnassa ja työturvallisuudessa sekä WebRTC –pohjaisen videokommunikaatioteknologian tehokkaampaan käyttöön.
Analytiikan tarjoaminen VIESTI:n tikettipohjaiselle datalle tarjoaisi johdolle oivalluksia esimerkiksi laitteiden huollon tapahtumista: mitkä laitteet vaativat huoltoa, kuinka usein ne vaativat huoltoa, minkälaisia huoltotoimenpiteitä ne vaativat, kuka nämä huoltotoimenpiteet suorittaa ja millä tehokkuudella. Huoltotoiminnan analyysi voisi tarjota tietoa myös laitteiden suunnittelulle esimerkiksi miten valmistaa laitteita kestämään oikeaa käyttöä. Lisätyn todellisuuden teknologioiden hyödyntäminen tarkoittaisi muun muassa seuraavia ominaisuuksia:
Annotaatioiden eli merkintöjen tekeminen live videokuvaan siten, että merkinnät säilyvät laitteen tai kohteen yllä vaikka käyttäjän sijainti muuttuisi
Laitteiden ja sen osien automaattinen tunnistaminen ja jäljittäminen esimerkiksi varaosatarpeen selvittämiselle
Laitteen digitaalisen kaksosen tuominen kenttätyöntekijän avuksi mobiili- tai puettavan laitteen ruudulle
Työturvallisuuteen liittyvien huomioiden seuranta laitteen kameralla hyödyntäen pilvipohjaista koneoppimista
XReachin tarina alkoi vuonna 2017 alun perin asiakkaan toiveesta. Sittemmin olemme kehittäneet etätukiratkaisua entisestään tehokkaan tiimin voimin. Tänä päivänä ratkaisu toimii muun muassa modernien älylasien kanssa. Lue koko tarina!
Tähän webinaariin olemme koonneet joukon sekä maailmalta että oman kokemuksen kautta tulleita XR-käyttötapauksien ja -teknologioiden kärkiä. Katso webinaaritallenne, jossa kuulet missä kyseisten teknologioiden osalla mennään!
XReach on teolliseen käyttöön suunniteltu etätukiratkaisu. XReachissä on laaja valikoima sisäänrakennettuja mukautettavia ominaisuuksia, joista uusimpina esittelyssä Ad Hoc ja Teleconference. Lue lisää!
Vaikka kestävät tablet-tietokoneet käyttävät tyypillisesti työntekijöille tuttuja alustoja ja voivat olla helppokäyttöisiä, todellisuus on, että suurin osa teollisuuden työntekijöistä työskentelee käsillään. Tablettien käyttäminen hidastaa työskentelyä ja vähentää tilannetietoisuutta. Tässä webinaarissa Softability ja Realwear keskustelevat kyseisien ongelmien ratkaisemisesta ja esittelevät käytettävissä olevia ratkaisuja.
Lisätty todellisuus, älylasit, sulautetut järjestelmät, pilvipalvelut – nykyaika tarjoaa monia vaihtoehtoja. Myös etätukiratkaisut ovat tätä päivää, mutta sopivan paketin valinta ei välttämättä ole niin helppoa. Kun hyvä etäyhteysalusta löytyy, se voi vaikuttaa positiivisesti koko yrityksen liiketoimintaan.
XReach-etätukiratkaisu herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti – eikä suotta, sillä alusta tarjoaa tehokasta kenttätyöskentelyä ja paremman tuottavuuden. Miten teidän yrityksenne voi hyödyntää etätukea?
Onko teidän yrityksessänne ollut joskus tilanne, jota oma huoltoryhmänne ei osannut ratkaista? Kaipasitteko tuolloin kipeästi ulkopuolisen asiantuntijan apua? Etätukiratkaisun avulla jopa toisella puolella maapalloa oleva asiantuntija voi auttaa kenttätyöntekijöitänne reaaliajassa. Mikä parasta, etätuki tarjoaa monia muitakin hyötyjä liiketoiminnallenne.
XR Studio on Softabilityn liiketoimintayksikkö, jonka kehittämät ratkaisut tukevat asiakkaiden liiketoimintaa uusilla teknologioilla, kuten lisätyllä todellisuudella (Augmented Reality AR), virtuaalitodellisuudella (Virtual Reality VR) ja yhdistetyllä todellisuulla (Mixed Reality MR). Lue miten XR Studio on saanut alkunsa!